perjantai 20. huhtikuuta 2012

Romanov helmillä!

Tässä on ehkä kunnianhimoisin ja samalla kallein tekemäni koru. Koulun yhteydessä pidettiin aikoinaan korupajaa, johon itsekin osallistuin. Siellä opettelin lopultakin punomaan ketjuja myös kotona ja omilla välineillä. Alkeet olin oppinut niin ikään koulussa ketjunpunontaa käsittelevällä työpajaviikolla, mutta koskaan en vain soveltanut taitojani kotona - ennen tuota korupajaa ja sieltä lähtenyttä uutta innostusta. Ja mikä olikaan ensimmäinen punomani koru? Ei sen vähäisempi kuin Romanov-ketju helmillä!

Hopeaa ja lapis lazuli -helmiä, 4/2010
 
Korun kokonaishinnaksi (pelkät materiaalit) muodostui 34,82€. Ei kovin paljon, mutta kun ottaa huomioon miten paljon siihen meni työtä..! Millistä hopealankaa koruun upposi 45,9 grammaa. Tuon erän olin ostanut koululta maaliskuussa -09 hintaan 0,65€ /g  - hopean hinnannousua hieman valottaa langan nykyinen hinta, 1,39€/g. :(

Lenkkien sisähalkaisija on 3,5mm ja seitsemän Romanov-linkin jälkeen jatkoin ketjua muinaisketjulla.


Tein korun lahjaksi äidilleni. Samaan aikaan koulussa oli työn alla "2-osainen asiakastyö" eli vaatekokonaisuus, joka minun tapauksessani oli täyspitkä juhlapuku (myös äidille). Enpä sitten siihenkään yhtään vähemmän kunnianhimoista työtä löytänyt...

Ajattelin tehdä korun juhlapukuun sopivaksi, joten käytin helminä 6mm pyöreitä lapis lazuleita. Ne muuten ovat niin ikään kallein kivilaji, mitä minulta löytyy tuossa koossa ja muodossa - vaikka ovatkin "vain" B-laatua.

Huonolaatuiset kuvat asukokonaisuudesta

Toivon voivani kuvata puvun joskus uudelleen ihan mallin päällä. Sittenpä esittelen sen kunnolla täälläkin; sitä ennen nuo huonompilaatuiset kuvat saavat kelvata.

Ei kommentteja: