perjantai 20. huhtikuuta 2012

Erä sekalaisia korviksia

Näitäkään korvakoruja ei ole vielä täällä nähty. Pidemmittä puheitta:

Cloisonné-korvikset 11/2008

Kullattuja cloisonné-helmiä ja korunosia. Koukut (muistaakseni) kultadupleeta. Korvikset ovat kultainen versio tässä postauksessa nähdyistä hopeisista cloisonné-koruista.

Oili-korvikset hopeaa, 4/2010

Tässä yksinkertainen malli hopealenkeistä punotuista korvakoruista. "3 kukkaa" eli pieni pätkä oili-ketjua. Jos oikein muistan, niin käyttämäni lenkkikoon sisähalkaisija oli 3,5mm ja lanka yksimillistä. Nykyään sekin hopealanka on huikean kallista. Ei hirveästi tee mieli ostella lisää, vaikka erilaisia ketjuja olisikin hauska punoa enemmän :/

Savukvartsibrioletteja ja siemenhelmiä valmiissa hopearenkaissa, 7/2010


Nämä renkaat tuli tehtyä tilauksesta samalle ihmiselle kuin edellisetkin renkaat :D Itselleni en ole saanut vieläkään niitä aikaiseksi, vaikka voisin kuvitella mieluusti pitäväni tuollaisia savukvartsirinkuloita korvissani. 

En voi sille mitään, että minusta nuo valmiit korvarenkaat ovat ihania helppoudessaan ja mukautuessaan monen tyyppisiksi koruiksi. Niidenkin hinta oli tosin pompsahtanut sitten viime tilaamisen (kiitos hopean maailmanmarkkinahintojen kipuamisen huippukorkeuksiin), joten näitä ei kovin paljon täällä tulla näkemään... Ellen sitten opettele tekemään renkaita itse hopealangasta. Sen ei luulisi olevan kovin vaikeaa, sanoo hän nyt, ennen kuin tuskailee symmetrioiden ja perfektionisminsa kanssa edessään kasa piloille väänneltyä hopeaa.

Savukvartsi oli muuten ensimmäisiä lempikiviäni. Kuvittelin pienenä löytäneeni paikalliselta rannalta pienen palasen kyseistä kiveä - ainakin isosisko oli tunnistavinaan sen savukvartsiksi. Kiven todellista luonnetta en tiedä vieläkään, enkä oikeastaan sitäkään onko samainen kivi vielä tallessa jossakin. Savukvartsilta se kieltämättä näytti, enkä tiedä voiko niissä kvartseissa osua kovin harhaan, jos vain väri täsmää. Kertokoon se joka tuntee kivet paremmin. :)

2 kommenttia:

Alcyone kirjoitti...

Oi, nuo ensimmäiset korvikset on ihanat! :)

Hopeainen kirjoitti...

Kiitos!

Jos haluat, niin voin tehdä yhdet siullekin :) Sikäli mikäli vaan löydän lisää pieniä cloisonnéhelmiä jostain..