tiistai 15. heinäkuuta 2008

Arkistoista

Viikon aikana on syntynyt paljonkin koruja, joista ison osan olen saanut kuvattuakin. Yksi rannekoru tosin meni käyttäjälleen saman tien valmistuttuaan, ja olin laiska enkä jaksanut kuvata sitä mökkireissun aikana jolloin minulla siihen olisi ollut mahdollisuus. Onnea vain siskolle taannoisten synttäreiden johdosta :) Seuraavan tilaisuuden korun ikuistamiseen saan todennäköisesti kuun lopussa, kun yhteinen mökkireissu Kuusamoon tulee ajankohtaisemmaksi. Näitä eri kaupungeissa asumisen haittapuolia.

Myös kaverin synttärilahja meni eteenpäin ilman kuvausmahdollisuutta, mutta tein toisen samanlaisen kattaakseni tuon erheen :) Kuvia näistä ja monesta muusta koruilun tuotoksesta myöhemmin - auringon ruoja meni pilveen, kun minulla oli kuvaussessio kesken. Ja niitä kuvia pitää vielä editoidakin.

Nyt seuraa ensimmäinen ompelemani "tilaustyö" - musta kaapu ja siihen sopiva tabardi avokilleni naamiaisia varten. Ompelukone kiukutteli (oli huoltoa vailla), ja asu valmistui muutenkin vasta tapahtumailtana, mutta jotakuinkin ajoissa kuitenkin.


Viitan kanssa ja ilman, 2 /2006

Kaavun kaavat itse piirrelty pitkästä takista, kehitelty eteenpäin valkeaksi kaavuksi (itselleni jo paljon aiemmin larppia varten) ja siitä avokille sopivaksi kaavuksi. Tabardin malli pikkuveljen valmiista vastaavasta. Kaikki siis ihan ilman oikeita kaavoja!!1 ;)

Musta kangas lakanakangasta (koska se oli edukasta), punaiset tehosteet mustapunaista taftia. Huppu on vuoritettu taftilla, ja alunperin myös levenevien hihansuiden käänteisiin piti lisätä samat tehosteet. En vain ehtinyt sillä kertaa.

Viitta kuvausrekvisiittaa: sopii asukokonaisuuteen loistavasti punaisine vuorineen, mutta on ammattiompelijan tekemä pikkuveljelleni. Ei siis minulle kunniaa siitä. Ai niin, sen ensimmäisen eli valkean kaavun kanssa sattui eräs puolikuuluisa 15 cm:n saumanvarajuttu, josta olen juoruillut koulussakin varoittavana esimerkkinä. Mie kun en ollut varma, miten kangas tulee leikata jotta se varmasti riittää ja etten tee kamalia erheitä, niin laitoin varmuuden vuoksi reilusti väljyyttä :D Tuli vähän liikaakin - meinaan hihoja ei enää saanut yhdestä kappaleesta, vaan niihin tuli saumat sekä eteen että taakse. Tämän mustan kaavun kanssa ei tarvinnut enää sellaisia pähkäillä. Kaikesta oppii.

Ei kommentteja: