torstai 3. heinäkuuta 2008

Terveisiä jalokivimessuilta!

Tänäkin kesänä siellä oli pakko käydä. Ai missä? No, Ylämaan jalokivimessuilla tietysti. Aika vakavaa, kun tuo kiviharrastajien suuri tapahtuma menee Tuskankin eteen ja vieläpä kevyesti. Vielä vakavampaa on se, etten enää tarkalleen muista, monesko messuvierailuvuosi minulla nyt oli. Ainakin yhdestoista :)

Tällaisia aarteita sieltä tarttui mukaan:



Ensin korutarvikkeita ja niihin kuuluvia juttuja:

1. Korupiikkejä, 1 krossi. Ovat toivon mukaan hopeisia, koska en tajunnut kysyä siinä tohkeissani :D Olivat nimittäin tosi edullisia, mutta kyseessä olikin tukkuhinnat. Hopeaa kuitenkin melko varmasti, koska en nähnyt kojussa myytävän mitään hopeoitua.

2. Hopeaketjua 5 x 40cm. Sopii koruaskarteluun pätkittäväksi ja sellaisenaan käyttöön. Minusta sopisi nätisti etenkin nilkkaketjuksi.

3. Taottuja hopearenkaita korumateriaaleiksi

4. Ja niitä kivinauhoja! Vasemmalta oikealle: "turkoosi" 6mm (värjättyä howliittia, luulisin), serpentiini myös pyöreä 6mm (arvaan minä, koska nimeä ei lukenut missään enkä kysynyt, tosin olisin mielelläni tunnistavinani kivilajin), vuorikidettä kahdessa eri muodossa; ensimmäinen kirkkaita kuutioita, joissa reiät on porattu kulmasta kulmaan (tosi nättejä!); toinen mattapintaisia pyöreitä 6mm, ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä suosikkikiveäni larvikiittia litteiden suorakulmioiden muodossa. Näistä tulee kivoja koruja.

5. Grammavaaka, johon hupenivat viimeiset euroseni. Mittaa 0,1 gramman tarkkuudella (ja oletettavasti myös melko täsmällisesti).


Ja sitten omaa kokoelmaani kartuttamaan tai muuten vain silmäniloksi:

6. Opalisoitunut ammoniitti

7. Spinellikiteitä kalsiittikivessä

8. Opaali, jota voi käyttää myös riipuksena (reikä porattu kärkeen)

9. Savukvartsia Kaatialasta, Kuortaneelta

10. Pyriittiä ja ammoniittia Volga-joelta Venäjältä

11. Meteoriitinpalanen! Gibeon, rautameteoriitti Namibiasta Afrikasta

12. Suolakidetuikku, jonka äiti osti minulle :)

13. Pronssikoru, johon ihastuin täysin. Äiti oli ovela ja osti tämän minulle joululahjaksi, mutta olin ovelampi (hih!) ja arvasin hänen aikeensa. Huomautin messuilta lähtiessämme, että jos hän oli sattunut sen minulle kuitenkin ostamaan - koska ei ollut myöntänyt eikä suostunut lainaamaan minulle rahaa sitä varten - niin aiheeltaan koru sopisi tosi hyvin kesään eli juuri nyt käytettäväksi. Sain sen siis samantien, eikä tarvinnut odottaa jouluun ;)

14. Topaasi-raakakivi


Oli varmaankin ensimmäinen vuosi, kun lähdettiin pois ennen kuin tapahtuma loppui, eli ennen iltakuutta. Tosin tänä vuonna oltiin paikan päälläkin normaalia aiemmin, ja minä olin kuluttanut budjettini loppuun kello neljään mennessä. Eniten rahaa paloi Suomen jalokivituotteen kojulla, jossa oli varmaankin sama tiukka täti myymässä kuin viimekin vuonna. Alennusta ei loppusummasta herunut nytkään yhtään. Niitä saavat kuulemma vain tukkuostajat, mutta miten kummassa yksityisihmisellä voisi olla tukkuostajan resursseja käytössään? Saati opiskelevalla yksityisihmisellä, joka joutuu harva se kerta laskeskelemaan, että rahat riittävät edes päivittäisiin menoihin kuten ruokaan? No, asialle ei voi mitään.

Onneksi minua palvellut myyjätyttö pyöristi summan kuuteenkymppiin vastoin alennuskieltoja (oikeasti ostokseni maksoivat vähän päälle kuudenkympin, mahdollisesti vain parisenkymmentä senttiä enemmän), mutta siitäkin tuli parempi mieli. Tämä tiukka täti ei kai ole kuullut sellaisesta asiakaspalvelusta, jossa asiakkaalle jätetään positiivinen mielikuva yrityksestä. Sellaiseen riittää minimaalinenkin alennus - 1€ pois kuudenkymmenen euron ostoksesta tuskin kaataa kenenkään taloutta, tosin eipä myöskään se euron maksaminen kaada minun talouttani, mutta kuitenkin - vaan kun ei. Viime vuonna poistuin kojulta hieman myrtyneenä vaikka iloitsinkin ostoksistani. Tänä vuonna olin hieman tyytyväisempi. Joka tapauksessa, jos yleiset kaupankäynnin periaatteet pätevät myös kivikaupassa, asiakas on todennäköisesti tyytyväisempi saatuaan vähän myöten. Tällä keinolla tämä asiakas varmaankin pysyisi myös jatkossakin ko. lafkan asiakkaana. Minä en olisi asioinut tänä vuonna jalokivituotteen kojulla, ellen tietäisi että sieltä löytyy ainutlaatuisuuksia. Hyvähän se on sitten niistä pyytää, höh >:/

Tällaista kuitenkin tällä kertaa, ensi vuonna uudestaan! Harmi, että siihen on vielä vuosi aikaa... Tämä kivi-intoilija on toivotonta laatua.

Ei kommentteja: