perjantai 21. lokakuuta 2011

Helminauhoja!

Opin tällä viikolla uuden taidon, jonka tuloksia piti päästä heti täälläkin esittelemään. Kävin Taito Etelä-Karjalan järjestämällä lyhytkurssilla, jossa opeteltiin solmimaan klassisia helminauhoja. Minun on pitänyt kokeilla sitäkin jo vuosia, mutta asian itsekseen opettelu on sitten aina jäänyt. Yllätyin, miten helppoa ja nopeaa helminauhan solmiminen todella on! Sain kahdessa tunnissa aikaan näyttävän helmikaulakorun.


Makeanvedenhelmiä helmisilkissä & hopealukko

Jo ennen kurssia sain vaikuttaa siihen, millaisista helmista halusin nauhani solmia. Tarpeeksi kauan mietittyäni päädyin mustaan, sillä valkoista ei ehkä tulisi käytettyä yhtä paljon, eikä helmivarastoistani (toistaiseksi) löydy mustia makeanvedenhelmiä. Olisin toki voinut tuoda omatkin helmeni, mutta sitten kurssissa ei olisi ollut niin paljoa jännitystä mukana. Oli hauska nähdä, minkälaiset toivomani mustat helmet olisivat luonnossa. Ja nättejähän ne ovat.


Lähikuva mustasta helminauhasta, 7mm helmet 10/2011

Kurssin vetäjällä oli lisäksi myynnissä erinäisiä tukkunauhoja makeanvedenhelmistä. Varasin ihastuttavat hopeanväriset helmet itselleni heti ne nähtyäni, eikä ollut ollenkaan huono kauppa.



Kuvaan oli vaikea vangita helmien todellista värisävyä, mutta tuo on vähintään aika lähellä sitä. Helmien loisto kuvasta ainakin välittyy hyvin! Näistä pitää tehdä myös jotakin kivaa. :)

Laitanpa tähän kuvia myös helmistä, jotka toivottavasti päätyvät lähitulevaisuudessa johonkin käyttöön. Innostuin helmien silkkilankaan solmimisesta niin paljon, että kyselin jo parilta tutulta, olisiko heillä käyttöä klassisille helminauhoille. Halukkaat ilmoittautukoon! Väreissä ainakin löytyy, tosin värilliset helmisilkit päätyivät välittömästi seuraavalle helmitilauslistalle....





Edellisissä kuvissa on otanta hienoimmista tukkunauhoista makeanvedenhelmivarastostani. Toivottavasti näistä ainakin osa päätyy pian solmituiksi kaulakoruiksi joko itselle tai jonkun muun kaulaa koristamaan.

Henkilökohtaisesti tykkään eniten noista ensimmäisen kuvan viimeisistä, peacock-värjätyistä makeanvedenhelmistä. Aivan ihanat eikä edes kovin pienet helmet, ostin ne *tarkistus korutarvikelistaan* Maarian korupajasta vuonna 2009. Olen jo pitkään haaveillut solmivani niistä itselleni ihan aidon makeanvedenhelminauhan - sitten kun senkin taidon osaan. Enää puuttuu sopivan värinen helmisilkki - kauniita hopealukkojakin kun on kertynyt varastoon enemmän kuin vain muutama. :) Olen aika haka hamstraamaan kaikkea kaunista, vielä kun osaisin laittaa ne aarteet hyötykäyttöön...


Koko mv-helmivarastoni

Makeanvedenhelmilaatikkoni uhkaa jäädä kovin pieneksi. Lisäksi Tampereen kädentaitomessut lähestyvät, ja sieltä saattaa kertyä mukaan pienesti lisää korutarpeita... Pitänee siis hankkia isompi rasia? Tällaista tällä kertaa. Toivottavasti se ei jää toiveajattelun tasolle, että saisin päivitettyä tätäkin jatkossa hieman tiheämmin.

Ei kommentteja: