perjantai 21. lokakuuta 2011

Talvi on tulossa

Ensilunta odotellessa voi fiilistellä katselemalla tällaisia tähtiä:



Viime joulukuussa törmäsin jokavuotiseen ongelmaan: mitä lahjaksi kummitytölle? Tykkään antaa persoonallisia lahjoja. Minusta on vielä mukavampaa, jos ne ovat käsityötä. Sillä ei ole niin väliä, onko työn jälki omaani - mutta kun kerran osaamista löytyy näistäkin käsistä jonkun verran, niin päätin taas kerran antaa lahjaksi jotain itse tehtyä.

Sopivaan saumaan osui innostus hopeaketjujen punomiseen. Päätinkin viimein kokeilla pitkään "to do" -listallani olleen kelttikukan värkkäämistä. Toteutin kukan muistaakseni 0,8 millisestä hopealangasta, sillä kokoelmani eri paksuisista veiveistä on jokseenkin rajoittunut. Kukasta tuli tosi nätti ja siro ohuemmallakin langalla. :)


Kelttitähti, hopeaa 12/2010

Ketjun hankin paikallisesta koruliikkeestä. Lieneekö ketju pinnoitettu jotenkin, sillä se kimaltelee lähinnä sinertävänä, kun taas hopealanka loistaa enemmän keltaista hohdetta..? Pienestä värierosta huolimatta kiva koru, jollainen pitäisi ehkä tehdä joskus itsellenikin.

Kokeilin muuten saman innoituksen vallassa tehdä hopeatähteä myös kuningasketjun palasista Helmetin Outin tyyliin, mutta omasta virityksestäni tuli lähinnä varsin alakuloinen ilmestys.


Masentunut hopeatähti 12/2010

Ehkä minulla on väärät lenkkikoot ja tekele jää liian väljäksi, kun sen sakarat noin roikkuvat. Parhaani kuitenkin yritin. :D Tämä tähtönen jäi pöytälaatikkoon odottamaan käyttötarkoitustaan hamaan tulevaisuuteen saakka.

Ps. Otsikosta päätellen lienen saanut osani G.R.R. Martinin Tulen ja jään laulusta. Suomennetut kirjat on kaikki luettu, seuraavaa osaa odotellessa - sekä seuraavaa kautta Valtaistuinpeli- tv-sarjasta! Suosittelemme.

2 kommenttia:

Alcyone kirjoitti...

Toi kelttitähti on ihana! :)

Hopeainen kirjoitti...

Kiitos! Tuosta mallista sai tosiaan aika kauniin melko vähällä vaivalla (ainakin renkaiden tekemisen jälkeen), eikä materiaalien kulutus huimaa päätä. Pitäis tehdä useampikin :)