tiistai 25. lokakuuta 2011

Korumateriaaleja ja tilauskiemuroita

Kiitos viime viikkoiselle helminauhakurssille, innostuin sekä päivittelemään tätä blogia että tilaamaan viimein korutarpeita, mikä on ollut tekemislistallani jo pitkään. Tarvitsen pariin tilauskoruun lisää mm. magneettista hematiittia, minkä vuoksi ajattelin keskittää tilauksen Villihelmeen. Mutta yllätys yllätys - tilausvaiheessa haluamani helmet puuttuivat koko putiikista. Ei siis kannata aina jahkailla tilausten suhteen...

Kotimaisten kauppojen googletuksen ja vertailun jälkeen löysin hematiitit viimein Omakorusta halvimmalla. Matkan varrella tilattavaa löytyi niinikään HelmiQ:sta - ja pakko myöntää, että haksahdin myös Satuhelmen alennuksiin. Hupsista.

Tänään sain hyppysiini Villihelmen sekä HelmiQ:n paketit.


Aarteita

Kuvassa on molemmat tänään saapuneet tilaukset lukuunottamatta paria sydämen muotoista hopeafoliohelmeä, jotka päätyivät omiin rasioihinsa saman tien. Tilasin melko paljon erilaisia keltaisen sävyisiä helmiä, sillä yksi muokkausta odottava riipus tarvitsee seurakseen nauhallisen vaijeriin pujoteltuja keltaisia ja ruskeita helmiä. Tai näin ainakin toivon, sillä en löisi päästäni vetoa siitä, että suunnitelmani näyttäisi hyvältä muuallakin kuin kuvitelmissani... Ehkäpä tuosta läjästä löytyy silti edes jotain apuja senkin tilaustyön loppuun viemiseksi.

Makeanvedenhelmistä innostuin myös, kiitos sen helminauhakurssin. Pienemmät pinkit ja vaaleanpunaiset helmet päätyivät tilaukseen kuitenkin toisen asiakastyön takia. Saapi nähdä onko niille käyttöä siinä vai menevätkö suunnitelmani jälleen uusiksi. On muuten turkasen vaikeaa löytää 5 mm kokoisia pyöreitä helmiäispintaisia helmiä (suomalaisista) helmikaupoista. Villihelmestä löytyi jotain lasihelmiä, mutta nekin olivat väärän värisiä. Kokeilin siis arpaonneani ja tilasin työtä varten kaksi nauhaa 5-7 mm kokoisia makeanvedenhelmiä.


Ihania ja vähemmän ihania makeanvedenhelmiä

Taaimmaiset punaiset helmet on tosi nättejä. Niissäkin on toki virheitä, mutta kokonaisuudessaan silti syvää tyytyväisyyttä herättävä ostos. Lopuista kolmesta nauhasta vaaleanpunaisissa on selvästi eniten karsittavaa. Minua ei hirveästi viehätä kuvassakin näkyvät tummemman väriset renkaat helmen pinnassa - ja sellaisia helmiä on nauhassa paljon. Yllättävää sikäli, että "hot pink" -väriset helmet olivat noista neljästä nauhasta halvimmat, ja mielestäni ne ovat kuitenkin selvästi parempilaatuisia kuin vaaleanpunaiset sisarensa. Noh, aina ei voi voittaa, ja suhteellisen edullisten makeanvedenhelmien tilaaminen on osoittautunut aina enemmän tai vähemmän tuurikohtaiseksi toiminnaksi.

Muuten siis ihan kiva paketti, mutta... Villihelmi unohti pakata lähetykseensä tilaamani hopeiset helmilukot. Tilauksen loppusummasta niitä ei kuitenkaan oltu vähennetty, joten kyse lienee inhimillisesta virheestä - tai järjestelmällisestä huijauksesta :D (Kallistun ensimmäiseen vaihtoehtoon.) Laitoin heille äsken palautetta ja odottelen asian selvenemistä. Vähän harmi, kun lukot ei kuitenkaan ole kovin edullisia ja osittain juuri niiden takia tein tilauksen Villihelmeen... Olipa muuten ensimmäinen kerta hyvin monista, kun sen firman tilauksessa on jotain sanottavaa.

Odottelen vielä Satuhelmen ja Omakorun paketteja. Niitä vartoessa laitan tähän vielä yhden kuvan:


Hopeinen ruususalpalukko ja Villihelmen kiitoslahja :)

Kerrankin Villihelmestä tuli hyvinkin käyttökelpoinen ja nätti tilauslahja! Yleensä en hirveästi innostu näiden kahden putiikin kiitoslahjoista, mutta tuo helmiäislehti on oikeasti kaunis ja näyttävä. HelmiQ on kai jättänyt koko kiitoslahjatoiminnan, tai ainakaan tällä kertaa heiltä ei tullut mitään. Eipä jäänyt häiritsemään :) Vielä kun ne lukot saisin...

2 kommenttia:

Alcyone kirjoitti...

Ihania juttuja. Miunkii alkaa tekee mieli väkertää koruja :D
Tässä muuten hyvä postaus käsien ja kynsien hoidosta jos et ite aijemmin huomannu http://charmingnails.blogspot.com/2011/10/get-ready-for-winter.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+CharmingNails+%28Charming+Nails%29

Hopeainen kirjoitti...

Heh, sit vaan helmiäkin hankkimaan :D Kiitos tuosta linkistä, en ollut nähnyt aiemmin! Aloin toteuttaa ohjeita ostamalla ekana sen Dependin kynsilakanpoistoaineen. Toivottavasti nämä miunkin kynnet pikku hiljaa tästä vahvistuis :)