tiistai 3. kesäkuuta 2008

Ristipistoja historian syvyyksistä

Aloitanpa näistä, kun koko käsityöinnostus kotipuolessa alkoi ristipistoista. Tai tämä jalo kirjontalaji oli ainakin jotain, jonka osasin (mekaanista toistoa ohjeen mukaan) ja jota tehdessä ei tarvinnut kiroilla. Vaatteiden valmistuksessa oli aina se puoli, että eteen tuli väistämättä ongelmakohtia, joihin osaamiseni tyssäsi. Ja sitten kiroilutti.

Mutta ah, ristipistot. Tuntikausien työtä ja nyhräämistä, kunnes silmät ovat ihan solmussa. Ahkeran puurtamisen tuloksena minulla saattoi olla vuoden päästä kätösissäni valmis työ. Oi niitä aikoja (ja tulevia sellaisia).



Eri kissarotuja ristipistoin, aloitettu yläasteaikoina ja saatettu valmiiksi vuonna 2006



Kirjailtu kiitoskortti isukille, kun kustansi miulle ompelukoneen.
Ohje ja tarvikepakkaus tulleet Cross Stitcher -lehden 3/06 numeron mukana.




Sydänrasia joululahjaksi isoveljen tyttöystävälle
Ohje Suuresta käsityölehdestä

Puinen rasia maalattu akryyliväreillä (pohja vaaleanpunainen, valkoisella hennosti kerros päälle) ja lakattu, ristipistotyö liimattu rasian kanteen. Ja nättiä tuli!



Tatty Teddy kukkaniityllä, äitienpäivälahja -06

Ohje samaisesta Cross Stitcher-lehdestä
(tämä oli syy, miksi ostin koko lehden :))




Ristipistogeisha
Ja tämäkin Cross Stitcherin 3/06 numerosta


Lisää on tulossa, sekä valmistumassa että valmiina, mutta kuvausta vailla. Tällä hetkellä kehystämistä vaille valmiina on Moonlight cabin -niminen maisemakuvaus, joka tulee riippumaan kesämökin seinällä.

Keskeneräisiäkin töitä on, ja aloittamattomia ristipistopakkauksia sekä malleja, joihin minulla on jo langat. Ja kukahan ei ikinä haali itselleen liikaa projekteja?

Ei kommentteja: