torstai 5. kesäkuuta 2008

Vaatevirtaus jatkuu - kangastoppi

Tämä toppi on tehty samoilla kaavoilla kuin aiempi satiininen nauhaolkaintoppi, mutta tällä kertaa kaavaa on itse jatkettu (ei niin hyvällä menestyksellä). Alkuperäinen mallihan loppui rintojen yläpuolelle korsettityyppisesti - johon tällä kertaa lisäilin leveät olkaimet ja jatkoin selän kappaletta aina niskaan asti.

Lopputuloksesta tuli liian kiinteä; väljyyttä olisi pitänyt olla muutaman sentin verran lisää kaikkialla. Kaavan muokkaus hihattomaksi topiksi ei myöskään ollut ihan onnistunut - kuten kuvastakin näkyy, olkaimet eivät asetu kovin hyvin ja kädentiet olivat korjauksenkin jälkeen melkoisen ahtaat. Selän puolelle piti tehdä muotolaskos, mutta siinä onnistuin kaiketi ihan hyvin, ainakin silloisella mittapuulla.


Onpa miulla ollut hyvä ilme.

Kangas on täyttä puuvillaa, joka ei näemmä kestä pesua haalistumatta. Ostin ensin kankaan (koska se oli niin nättiä!), ja mietin vasta sitten, mitä siitä tekisin. Toppihan siitä syntyi ja sopivasti juuri ennen elämäni ensimmäistä Tuska-festaria kesällä -04, jolloin sitä myös käytin. Eipä mahtuisi enää päälle.

Minulla on muuten samaa kangasta edelleenkin varastoissani, koska ostin sitä lisää - ennen kuin tiesin sen värinpitämistaipumuksista - ja josta ajattelin tehdä kotelomekon. Saapa nähdä, mitä käyttöä sille vielä keksin.

Ei kommentteja: