sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Illuusiokoruja

Eilen kirjoitin tehneeni jossain vaiheessa myös illuusiokoruja, ja tässä niitä nyt olisi. Ohje on kaivettu jostain kirjasta, jonka nimeä en nyt muista (koska kyseessä on pari vuotta sitten kiertoon palautettu kirjastokirja).

Violetit kaula- ja rannekoru

Ensimmäinen versio, eli tuo violetti meni omaan käyttöön. Näiden korujen kanssa sai hieman taistella, sillä niitä varten tilaamani koruliima ei pitänytkään noita helmiä paikoillaan. Itse asiassa tuo violetti oma versioni on ollut korjattavana ihan hyvän aikaa - alkuperäisellä liimalla kiinnitetyistä helmistä osa kun on lähtenyt liikkumaan siimassaan. Eikä noilla omilla koruillani näköjään ole kovin kiire, jos ne ovat odottaneet korjaustaan jo vuoden tai pari... :D

Kokeilin sitten ihan kirjakaupasta saatavaa pikaliimaa - a vot, hyvin piti. Tein kokeilun yhden helmen kanssa ja ihan sormimääräisesti tunnustelin, miten paljon vetovoimaa se kesti. En saanut helmeä irtoamaan paikaltaan, vaikka en nyt ihan täysillä kokeillutkaan. Joka tapauksessa se pikaliima pitää helmet aikas hyvin paikoillaan, jos ne ovat liimautuneet siimaan oppikirjanomaisesti. (Kokeilin liiman pitävyyttä siksikin, että osa koruista meni ulkopuoliseen käyttöön - omat koruni voin aina korjata, mutta eteenpäin menneet... Toki lisäsin niihin mukaan myös pienen ohjelappusen, miten hellävaroen korua tulisi käyttää ja että helmet saattavat jossain tilanteessa silti irrota).

"Itämeri" -kaulakoru


"Aamurusko" -rannekoru

Näissä koruissa on käytetty hopeaa, helmisiimaa, erivärisiä siemenhelmiä sekä kristalleja, ja ne on tehty kevät-kesällä 2007 sekä sen jälkeen. Kokeilin tehdä illuusiokoruja myös korvakorumuodossa, mutta niistä minulla ei valitettavasti ole kuvaa saatavilla. Kahta viimeisimpää korua oli myös ranne- sekä kaulakoruina saatavilla, mutta nekin taisivat jäädä kuvaamatta silloin aikoinaan. Olenpa ollut saamaton kuvaaja. :) Laatikossa odottelee lisäksi yksi kullankeltainen versio, mutta sen kanssa tuli mutkia matkaan - eräät sisältä värjätyt siemenhelmet nimittäin eivät oikein tahdo kestää siimassa edes sillä pikaliimalla liimattuina. Jostain syystä se sisältä värjätty keltainen väri "sulaa" liiman vaikutuksesta, ja aika vaikea niitä on silloin saada pysymään paikoillaan. Pitää yrittää vielä jotain poppaskonstia sen kanssa, kunhan nyt taas asiasta innostun.

Ei kommentteja: