tiistai 15. kesäkuuta 2010

Pitkästä aikaa - granaatteja

Tänä kesänä tarkoituksenani oli/on päivittää kuva päivässä. Koruja on kuitenkin syntynyt vaihtelevalla tahdilla myös koko hiljaiseloni ajan, ja suurimmasta osasta niistä on olemassa kuvatkin. Enää puuttuu kuvien raakkaus, muokkaus ja tänne päivitys. Tästä se lähtee...

Tässä on siis korvikset hopeaketjusta ja -osista, erikokoisista granaattihelmistä sekä sävyyn sopivista kristalleista. Granaatti on yksi lempikivistäni (joita alkaa tätä nykyä olemaan aika monta), ja nämä onkin tehty itselleni. Käytetty ja pidetty:


Mistä lie johtuu, että tätä kiveä on niin vaikea löytää erikoisemmissa (näteissä) muodoissa? Toki se on hieman hintavampikin kivi kuin monet muut, mutta sitä on kuitenkin helposti saatavilla esim. pyöreänä kuusimillisenä. Miksei sitten fasettihoittuna tai nätteinä ovaaleina? Vai onkohan tällaiseen korukäyttöön kaavaillut granaatit sen verran pieniä, ettei niistä saa mitään kovin näyttävää (helposti ja suhteellisen edukkaasti, kuten minä yleensä kiviäni etsiskelen). Olen pohdiskellut, että ainakin vastaavat kaupalliset peridootit on yleensä niin pieniä, ettei niistä mitään suuria upeuksia saakaan - ainoa näkemäni 6mm pyöreä peridoottihelmi on ollut Lanzarotella eräässä koruliikkeessä myytävään koruun kiinnitettynä - joten niiden suhteen en asiaa ihmettelekään. Granaatteja sen sijaan pitäisi ilmeisesti löytyä vähän suuremmissakin muodoissa...? Ilmeisesti ei kuitenkaan niin suurissa kuin toivoisin. Nuo korviksissakin olevat litteät neliöt ovat vähän siinä ja siinä - kiven väri tulee kyllä nätisti esille, kun ne ovat niin ohuita - mutten silti oikein pidä niistä lukuunottamatta näitä korviksia. Ehkä koko nauhalle löytyy silti vielä jotain käyttöä.

Etsiskelen erinäköisiä nättejä granaattihelmiä siitäkin syystä, että haluaisin siitä kivestä itselleni näyttävän kaulakorun. Rannekoruhan minulla on jo.

Sain muuten vinkin, että tämä päivittely saattaisi sujua jouhevammin, jos lisäisin kuvat ensin esimerkiksi Flickriin, ja liittäisin sieltä tänne. Hyvä idea, pistin korvan taakse ja saattanen kokeilla sitä myöhemmin. Palailemisiin!

Ei kommentteja: