keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Mohairhuivi

Kaikenlaista on ollut, ja on myös meneillään. Tarkoituksenani on siis päivittää koru päivässä tänne, mutta jottei tämä pelkäksi koruiluksi menisi:

Virkattu huivi Sandnesin mustasta kitten mohair- langasta sekä toisen valmistajan monivärisestä mohairista, jonka lankatiedot tarkistan ja päivitän myöhemmin :)

Ohje Suuri Käsityölehti 10/2008

Tässä kuvassa on vastapainoa kesän kuumuudelle! Tai sille ns. kesälle, mikä nyt vallitsee... Alkuperäisessä ohjeessa käskettiin käyttämään punaista Kitten mohairia 200g, en muista enää miten monta mustaa 50g kerää tuohon kulutin. Sovelsin siis vähän ohjetta ihastuttuani lankakaupassa moniväriseen mohairlankaan - jota muuten kului ostamani tasan yksi kerä! Ehkä yhden hapsun niistä jämistä olisi vielä saanut, joten aika hyvä tuuri kävi tällä aloittelijalla. Sattumoisin se oli vielä viimeinen kerä sitä lankaa mitä kaupassa oli tarjolla.

Tuloksena syntyi siis lopulta huivi, johon kelpaa kietoutua viileämpänä päivänä. Avokin sanoin: "kuin Termikseen kääriytyisi!" Termiitti on siis meidän puolipitkäkarvainen pehmeä ja lämmin kissaneiti.

Lähikuvaa mallista

Huivi oli muuten aika helppotekoinen - minä en ollut virkannut vuosiin yhtikäs mitään ja ennenkin virkkausintoni on ollut kovin vähäistä, joten taidot olivat enemmänkin kuin ruosteessa. Minulla oli kuitenkin apunani jostain kirjasta kopioidut kuvitetut ohjeet perussilmukoista ja pylväistä, joilla pääsin hyvin liikkeelle. Tätä tuhrasin viime vuonna useamman kuukauden ajan, alkaen marraskuisesta lentomatkasta Kanarialle ja lopulta kevättalvella sain urakan valmiiksi. Eli menneen talven (2008-2009) lumia ja lankoja :)

Ei kommentteja: