tiistai 22. kesäkuuta 2010

Linkitetty kaulakoru

Seuraava koru on melkoisen uutta tuotantoa, se nimittäin valmistui vielä tässä kuussa ylioppilaslahjaksi valmistuneelle. Pidemmittä puheitta:

Maanläheinen kaulakoru 6/2010

"Maanläheisyys" ja "ei bling-blingiä" oli se toive, jonka ehdin kuulla ennen kuin lahjan saaja nipisti suunsä kiinni, jottei rajoittaisi taiteilijan vapauksia. :) Minulle lienee haaste tehdä koru, joka ei kiillä ja kimalla millään tavalla, joten toivottavasti tästä tuli lahjan saajalle mieluinen. Värit valitsin toiveen mukaan, sillä en keksi maanläheisempää kiveä kuin tuo venäläinen serpentiini tai sen kaveriksi valittu pyriitti.

Muita materiaaleja korussa: hopea, ne mainitut serpentiini sekä pyriitti, peridootti, Swarovskin kristallit sekä sammalakaatti. Kivilaatikkoa kaivellessani en voinut olla toteamatta, että olen haalinut itselleni melkoisen varaston erilaisia vihreitä sävyjä... Pitäisiköhän tehdä niistä viimein jotain muutakin?

Kuva korusta tasossa

Tämä oli nyt neljäs kaulaketju, jonka olen toteuttanut vähän samaan malliin. Yhteensä viides, jos laskee mukaan erään toisen linkitetyn ketjun, mutta se eroaa muista toistuvuudellaan ja yksinkertaisuudellaan - muissa olen valinnut materiaaleja sen mukaan, mikä silmää miellyttää. Yhtäkään niistä samantyyppisistä kaulakoruista en ole pitänyt itselläni, ja toiveissa onkin tehdä sekä granaatti-, savukvartsi- että vuorikidekaulakorut ihan omaan käyttöön. Tämän korun myötä myös serpentiini alkoi siinä mielessä kiehtoa kovasti... Pitäisi vielä jostain saada lisää noita hopeisia säätöketjuja, sillä tähän koruun upposi niistä toiseksi viimeinen. Vaihtoehtona olisi kokeilla tehdä niitä itse ketjunpätkistä ja muista osista, mutta kun tuo valmis pallo on niin kaunis. Katsotaan mihin kyetään.

Ei kommentteja: